Reteta prajitura cu rubarba

Printeaza

Reteta prajitura cu rubarba din: rubarba, oua, zahar, unt, faina, seminte, praf de copt, smantana.

Ingrediente:Reteta prajitura cu rubarba

  • 350 g tije de rubarbă
  • 250 zahăr
  • 3 ouă
  • 200 g unt 75% grăsime
  • 350 g făină
  • seminţele de la o păstaie de vanilie
  • 1 1/2 linguriţă praf de copt
  • 150 g smântână 20% grăsime

 

Mod de preparare:

Tai rubarba fâşii, le presari cu 50 g zahăr şi le laşi 5 minute să se înmoaie puţin. Tapetezi o tavă şi aşezi rubarba, cu tot cu sucul obţinut.

Separat, mixezi restul de zahăr cu unt, până se topeşte, şi adaugi ouăle, pe rând, amestecând bine. Pui seminţele de vanilie şi omogenizezi.

Amesteci făina şi praful de copt, apoi încorporezi în compoziţie o treime din făină, o jumătate de  cantitate de smântână, încă o treime de făină, restul de smântână şi ultima parte de făină, amestecând după fiecare.

Torni totul în tavă, peste rubarbă, şi o dai la cuptorul încălzit. Coci la 180 de grade, 20-30 de minute sau până trece testul scobitorii.

O scoţi din cuptor şi o laşi deoparte să se răcorească puţin, nu mult, pentru că dacă se răceşte nu se mai desprinde din tavă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.