Reteta prajitura frageda
PrinteazaReteta prajitura frageda din: faina, zahar, margarina, suc de lamaie, sare, praf de copt, oua, unt, gris, branza de vaci.
- 250 g făină
- 125 g zahăr
- 125 g margarina
- 4 linguri suc de lămâie
- un praf sare
- un plic praf de copt
- un gălbenuş
Pentru umplutură:
- 750 g brânză de vaci
- 125 g unt
- o lingura gris
- 250 g zahăr
- 5 ouă
Mod de preparare:
Făina se amestecă bine cu zahărul, gălbenuşul, sarea si sucul de lămâie. Se adaugă margarina rece şi praful de copt.
Se amestecă si se dă la rece. Jumătate din cantitate se pune într-o formă de copt.
Pentru umplutură, se amestecă untul cu zahărul si gălbenuşurile. Grişul se amestecă apoi cu brânza de vaci.
Se bat albuşurile şi se adaugă peste brânză după ce amestecul cu unt a fost încoporat celui cu brânză.
Se pune amestecul de brânză peste primul strat de aluat, restul aluatului se pune deasupra prin presărare si se dă la cuptor pentru 60 de minute.
Reteta prajitura frageda
Pofta buna!