Reteta prajitura frageda

Printeaza

Reteta prajitura frageda din: faina, zahar, margarina, suc de lamaie, sare, praf de copt, oua, unt, gris, branza de vaci.

Ingrediente:Reteta_prajitura_frageda

  • 250 g făină
  • 125 g zahăr
  • 125 g margarina
  • 4 linguri suc de lămâie
  • un praf sare
  • un plic praf de copt
  • un gălbenuş

Pentru umplutură:

  • 750 g brânză de vaci
  • 125 g unt
  • o lingura gris
  • 250 g zahăr
  • 5 ouă

 

Mod de preparare:

Făina se amestecă bine cu zahărul, gălbenuşul, sarea si sucul de lămâie. Se adaugă margarina rece şi praful de copt.

Se amestecă si se dă la rece. Jumătate din cantitate se pune într-o formă de copt.

Pentru umplutură, se amestecă untul cu zahărul si gălbenuşurile. Grişul se amestecă apoi cu brânza de vaci.

Se bat albuşurile şi se adaugă peste brânză după ce amestecul cu unt a fost încoporat celui cu brânză.

Se pune amestecul de brânză peste primul strat de aluat, restul aluatului se pune deasupra prin presărare si se dă la cuptor pentru 60 de minute.

Reteta prajitura frageda

Reteta_prajitura_frageda

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.