Reteta prajitura cu frisca

Printeaza

Reteta prajitura cu frisca din: oua, zahar, faina, ulei, budinca, gelatina, frisca, iaurt, smantana.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • 1 lingură apă
  • 1 lingură ulei

Pentru cremă:

  • 1 plic budincă cu gust de frişca
  • esenţă de vanilie
  • 1 plic gelatină
  • 200 ml frişcă
  • 3 linguri iaurt
  • 1 lingură smântână

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare, împreună cu zahărul. Gălbenuşurile le amesteci cu apă şi ulei şi le adaugi peste albuşuri.

Amesteci cu o spatulă de sus în jos, apoi adaugi făina. Coci la foc potrivit biatul.

Pentru crema, prepari budinca conform instrucţiunilor de pe plic, gelatina la fel şi, când budinca ajunge la o temperatură suportată de deget, poţi să adaugi gelatina şi esenţa.

Insiropezi blatul, adaugi crema şi dai prăjitura la rece până se coagulează crema, de preferat peste noapte.

Baţi frişca bine şi, când e aproape gata, adaugi iaurtul şi smântână.

Decorezi prăjitura cu frişca astfel preparată.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Zacusca de Fasole de Post: Rețetă Tradițională Românească, Sănătoasă și Ușor de Preparat

Zacusca de Fasole de Post: Rețetă Tradițională Românească, Sănătoasă și Ușor de Preparat din: fasole alba, gogosari, ceapa, suc de rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, condimente. Descoperă rețeta autentică de zacusca de fasole de post, o specialitate românească bogată în arome. Află cum să prepari acest deliciu sănătos, cu informații complete despre calorii, […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.