Reteta prajitura in trei culori
PrinteazaReteta prajitura in trei culori din: faina, zahar, smantana, untura, cacao, bicarbonat, lapte, oua, ulei.
Pentru blatul maro:
- 3 cani făina
- 1 1/2 cana zahar pudra
- 200 g smantana
- 1 lingură untură închegată
- 3 linguri cacao
- 1 linguriţă bicarbonat stins în oţet
- 1/2 pahar lapte
Pentru blatul galben:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri ulei
- 6 linguri făină
Pentru crema:
- 2 căni lapte
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri făină
Mod de preparare:
Pentru blatul maro: Amesteci toate ingredientele şi frămânţi un aluat din care faci 2 foi. Ungi o tavă de aragaz cu untură închegată, apoi aşezi prima foaie, pe care o întinzi bine cu mâna, după care dai tava la cuptor. în felul acesta coci 2 foi.
Pentru blatul galben: Pui toate ingredientele în mixer şi le amesteci bine. Torni compozita în tavă şi coci o foaie de pandişpan.
Pentru crema: Intr-un castron amesteci bine ingredientele, apoi aşezi vasul pe focul dat încet. Amesteci încontinuu, să nu se formeze cocoloaşe. Laşi să fiarbă până se îngroaşă compoziţia.
Pe un platou pui mai întâi o foaie maro, apoi crema, foaia de pandişpan, cremă şi apoi foaia maro. Deasupra torni şerbet sau ciocolată sau pudrezi cu zahărul brun.
Reteta prajitura in trei culori
Pofta buna!