Reteta prajitura cu mere
PrinteazaReteta prajitura cu mere din: unt, smantana, faina, zahar, ou, praf de copt, lamaie, mere, scortisoara.
- 1 pachet de unt
- 1 lingură de smântână
- 10 linguri cu vârf de făină
- 10 linguri cu vârf de zahăr
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lămâie
- 1,5 kg de mere
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 1 lingură de zahăr
Mod de preparare:
Merele le cureţi de coajă şi de cotoare, le razi pe răzătoarea mare şi le laşi să se scurgă, până se pregăteşte aluatul.
Untul, smântână, făina şi zahărul le amesteci şi frămânţi bine aluatul. Adaugi oul, coaja rasă de la 1/2 de lămâie, 1 plic de zahăr vanilat, praful de copt dizolvat în sucul de la 1/4 lămâie şi un vârf de cuţit de sare.
Aluatul rezultat îl împărţi în 3 părţi. Din 2 părţi întinzi o foaie pe care o aşezi în tavă.
Storci merele în mâini, le amesteci cu o lingură de zahăr, un plic de zahăr vanilat şi cu o linguriţă de scorţişoară. Pui amestecul peste aluat.
Din a treia parte de cocă întinzi o foaie, pe care o tai fâşii. Aşezi fâşiile peste mere, în diagonal sau pe două direcţii.
Coci prăjitura la foc potrivit circa 40 de minute. După ce se răceşte puţin, o pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!