Prajitura cu anason si nuca din: oua, zahar, faina, unt, nuca, anason. Ingrediente: 4 ouă 100 g zahăr tos 200 g făină 1 lingură cu unt 3 linguri cu zahăr pudră 1/2 linguriţă cu sare 20 mieji de nucă tocaţi fin 1 lingură cu anason măcinat plus 1 lingură cu seminţe de anason Mod […]
Reteta prajitura cu nuca
PrinteazaReteta prajitura cu nuca din: margarina, zahar, ou, praf de copt, lapte, faina, coaja de lamaie, nuca, gem de caise.
Pentru foi:
- 1 pachet margarină
- 8 linguri zahăr
- 1 ou şi un gălbenuş
- 1 praf de copt
- 9 linguri lapte
- coaja rasă de la o lămâie
- făină
Pentru umplutură:
- 350-400 g nucă măcinată
- 250 g zahăr
- un borcan de 800 g gem de caise
Mod de preparare:
Pregăteşti foile aşa: amesteci margarina cu zahărul, oul, gălbenuşul şi un praf de sare.
Pui încet faina şi completezi cu lapte. Adaugi făina, amestecată cu praful de copt şi coaja rasă de lămâie şi frămânţi, până ce obţii un aluat potrivit de tare, care să se poată întinde.
Impărţi aluatul în 3 părţi egale, pentru că vei face 3 foi pentru o tavă de 28/40 cm.
Intizi o foaie cât tava, o aşezi în tava unsă, în care ai pus hârtie de copt, ungi cu gem de caise şi presari nuca macinată, amestecată cuu zahăr.
Pui o altă foaie de aluaţ şi repeţi cu gem şi nucă, apoi acoperi cu a treia foaie.
Lipeşti pe margine şi dai la cuptor, pentru 40-45 de minute, până se rumeneşte uşor.
Scoţi tava din cuptor şi întinzi glazura de ciocolată, apoi tai prăjitura. Poţi să presari cocos.
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura simpla cu nuca
Prajitura simpla cu nuca din: untura, zahar, faina, lamaie, drojdie, praf de copt, lapte, smantana, nuca, oua, gem. Ingrediente: 150 g untură de porc sau 200 g margarină 150 g zahăr pudră 500 g făină 3 gălbenuşuri coajă rasă de lămâie 1/2 cubuleţ drojdie un plic praf de copt 100 ml lapte smântână Pentru umplutură: […]
Pofta buna!