Prajitura delicioasa de cacao cu nuca din: apa minerala, zahar, faina, ulei, nuci, bicarbonat, cacao, mirodenii. Ingrediente: 2 căni de apă minerală 2 căni zahăr 4 căni făină 200 g ulei nuci (bucăţi mari) 1 linguriţă bicarbonat 2 linguri cacao mirodenii Mod de preparare: Se freacă apa minerală cu zahărul, se adaugă uleiul, făina, bicarbonatul, […]
Reteta prajitura cu piersici
PrinteazaReteta prajitura cu piersici din: faina, praf de copt, oua, ulei, lapte, zahar, branza de vaci, smantana, piersici, menta.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 1/2 pliculeţ praf de copt
- 4 ouă
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 250 g zahăr pudră
Pentru umplutură:
- 1 kg brânză de vaci
- 300 g smântână slabă
- 4 ouă
- zahăr, după gust
- 300 g piersici din compot (jumatăti)
- frunze de mentă (pentru ornat)
Mod de preparare:
Pentru aluat, combini praful de copt cu făina. Separi gălbenuşurile de albuşuri şi freci gălbenuşurile cu zahărul.
Când ai obţinut o spumă albă torni, în fir subţire, uleiul şi laptele, apoi adaugi făina în ploaie şi omogenizezi.
Baţi albuşurile spumă, le încorporezi în aluat si îl torni într-o tavă tapetată.
Pentru umplutură, amesteci brânza scursă, smântână, ouăle şi zahărul. Torni umplutura peste aluatul din tavă, apoi aşezi piersidle.
Dai prăjitura la copt 35-40 de minute, la foc mediu, până când aluatul s-a rumenit, iar brânza s-a întărit puţin.
O laşi la rece, apoi, dacă vrei, o ornezi cu frunze de mentă.
Reteta prajitura cu piersici
Pofta buna!
Prajitura delicioasa cu morcov
Prajitura delicioasa cu morcov din: faina, morcov, zahar, margarina, gem, bicarbonat. Ingrediente: 4 căni de făină 6 căni de morcov ras 3 căni zahăr 1 pachet de margarină 1 borcan de gem 2 linguri de bicarbonat sau amoniac Mod de preparare: Se rade morcovul pe răzătoarea mică, se freacă apoi cu zahărul şi se […]
Pofta buna!