Reteta prajitura

Printeaza

Reteta prajitura din: oua, apa, zahar, faina, praf de copt, cacao, sare, unt, ness, suc de portocale, budinca.

Ingrediente:Reteta_prajitura

Pentru blăt:

  • 4 ouă
  • 8 linguri apă
  • 12 linguri zahăr
  • 12 linguri făină
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare

Pentru cremă:

  • 250 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • cacao
  • 2 linguriţe de ness

Pentru glazură:

  • 800 ml suc de portocale
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • zahăr

Pentru sirop:

  • apă
  • zahăr

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile cu un praf de sare şi cu zahărul vanilat. Freci gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi treptat albuşurile bătute, turnând şi câte o lingură de apă.

Pui în compoziţie făina amestecată cu praful de copt şi cacajia. Torni amestecul în tava tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit 35-45 de minute.

Mixezi unţul cu zahărul, adaugi 2 linguri de cacjto şi linguriţele de ness (sau cafea). Pui sucul de portocale la foc (mai păstrezi 3 linguri) şi când începe să se încălzească adaugi praful de budincă şi zahăr, după gust.

Laşi pe foc până se îngroaşă, apoi aştepţi să se răcească. Prepari siropul din apă şi zahăr, la foc mic. Insiropezi blatul, pui crema de unt’ şi nivelezi.

Pui deasupra budinca răcită şi dai la frigider. Tai prăjitura înainte de servire.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.