Reteta prajitura
PrinteazaReteta prajitura din: oua, apa, zahar, faina, praf de copt, cacao, sare, unt, ness, suc de portocale, budinca.
Pentru blăt:
- 4 ouă
- 8 linguri apă
- 12 linguri zahăr
- 12 linguri făină
- 1 praf de copt
- 4 linguri cacao
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf de sare
Pentru cremă:
- 250 g unt
- 100 g zahăr pudră
- cacao
- 2 linguriţe de ness
Pentru glazură:
- 800 ml suc de portocale
- 2 plicuri budincă de vanilie
- zahăr
Pentru sirop:
- apă
- zahăr
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile cu un praf de sare şi cu zahărul vanilat. Freci gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi treptat albuşurile bătute, turnând şi câte o lingură de apă.
Pui în compoziţie făina amestecată cu praful de copt şi cacajia. Torni amestecul în tava tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit 35-45 de minute.
Mixezi unţul cu zahărul, adaugi 2 linguri de cacjto şi linguriţele de ness (sau cafea). Pui sucul de portocale la foc (mai păstrezi 3 linguri) şi când începe să se încălzească adaugi praful de budincă şi zahăr, după gust.
Laşi pe foc până se îngroaşă, apoi aştepţi să se răcească. Prepari siropul din apă şi zahăr, la foc mic. Insiropezi blatul, pui crema de unt’ şi nivelezi.
Pui deasupra budinca răcită şi dai la frigider. Tai prăjitura înainte de servire.
Pofta buna!