Reteta praz cu masline
PrinteazaReteta praz cu masline din: praz, masline, rosii, lamaie, zahar, ulei, sare, verdeata, usturoi.
- 2 kg praz
- 150 g măsline
- 4 roşii
- 1/2 lămăie
- 1 lingură cu zahăr
- 1 ceaşcă mare cu ulei
- sare
- verdeaţă tocată
- usturoi
Mod de preparare:
Curăţaţi prazul, înlăturaţi partea verde, tăiaţi bucăţi de 3-4 cm numai partea albă, lăsaţi să fiarbă 5 min în apă care clocoteşte.
Scoateţi prazul şi scurgeţi, apoi aşezaţi-l într-o cratiţă cu măslinele fierte şi spălate în apă rece, roşiile decojite şi tăiate felii, trase puţin în ulei, câţiva căţei de usturoi tocat mărunt, sare şi zahăr.
Acoperiţi cu 1 cană de supă sau apă caldă, puneţi vasul la cuptor 20 min. Serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!