Reteta praz gratinat
PrinteazaReteta praz gratinat din: praz, usturoi, bacon, unt, cascaval, smantana, supa, sare, piper.
- 3 fire praz
- 2 căţei usturoi
- 9 felii bacon
- 10 g unt
- 100 g caşcaval
- 200 ml smântână
- 200 ml supă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi primele două foi de la praz, îl speli sub jet de apă rece şi îl tai, pe fiecare în parte, în trei bucăţi, apoi le opăreşti în apă clocotită 10 minute si le lasi la scurs.
Ungi un vas cu unt, presari usturoiul feliat si aşezi bucăţile de praz înfăşurate în bacon.
Amesteci supa cu smântână, potriveşti de sare şi piper, torni peste praz, apoi presari caşcavalul răzuit şi introduci forma în cuptorul bine încins 30 de minute. Serveşti cald sau rece.
Reteta praz gratinat
Pofta buna!