Reteta praz cu orez
PrinteazaReteta praz cu orez din: praz, orez, lamaie, ulei, sare, piper, rosie, zahar.
Ingrediente:
- 1 kg praz
- 1 cană cm orez (200 g)
- 1/2 lămâie
- 4 linguri cu ulei
- sare
- piper
- 1 roşie
- 1 lingură cu zahăr
Mod de preparare Reteta praz cu orez:
Curăţaţi prazul, tăiaţi-l bucăţi de 3-4 cm şi fierbeţi-l în apă care clocoteşte cel puţin 10 min. Scurgeţi şi lăsaţi deoparte.
Folosiţi doar partea albă a prazului. Alegeţi orezul bob cu bob, spălaţi-l în 2-3 ape, puneţi-l în ulei, stingeţi cu 1 cană de zeamă în care a fiert prazul.
Lăsaţi să fiarbă încet, iar când orezul nu mai are lichid, adăugaţi două măsuri de apă cialdă, felii de roşie fară coajă, sare, piper boabe şi 1 lingură cu zahăr.
Fierbeţi 15 minute, amestecaţi cu bucăţile de praz, acoperiţi vasul pentru 10 minute. Serviţi mâncarea porţionată, cu felii subţiri de lămâie deasupra, fară pâine.
Pofta buna!