Reteta praz cu orez

Printeaza

Reteta praz cu orez din: praz, orez, lamaie, ulei, sare, piper, rosie, zahar.

Ingrediente:

  • 1 kg praz
  • 1 cană cm orez (200 g)
  • 1/2 lămâie
  • 4 linguri cu ulei
  • sare
  • piper
  • 1 roşie
  • 1 lingură cu zahăr

 

Mod de preparare Reteta praz cu orez:

Curăţaţi prazul, tăiaţi-l bucăţi de 3-4 cm şi fierbeţi-l în apă care clocoteşte cel puţin 10 min. Scurgeţi şi lăsaţi deoparte.

Folosiţi doar partea albă a prazului. Alegeţi orezul bob cu bob, spălaţi-l în 2-3 ape, puneţi-l în ulei, stingeţi cu 1 cană de zeamă în care a fiert prazul.

Lăsaţi să fiarbă încet, iar când orezul nu mai are lichid, adăugaţi două măsuri de apă cialdă, felii de roşie fară coajă, sare, piper boabe şi 1 lingură cu zahăr.

Fierbeţi 15 minute, amestecaţi cu bucăţile de praz, acoperiţi vasul pentru 10 minute. Serviţi mâncarea porţionată, cu felii subţiri de lămâie deasupra, fară pâine.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.