Reteta pui cacciatore
PrinteazaReteta pui cacciatore din: ulei, bacon, faina, sare, piper, pui, usturoi, vin, rosii, ceapa, dafin, zahar, oregano, ardei, ciuperci, patrunjel.
Ingrediente:
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 125 gr bacon nu prea gras, tăiat cubuleţe
- 25 gr făină
- sare
- piper negru măcinat
- un pui de circa 1,5 kg tăiat în 8 bucăţi
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 125 ml vin roşu
- o conservă de 400 gr de roşii decojite
- 150 ml supă limpede de pui
- 12 cepe măricele de arpagic
- o frunză de dafin
- o linguriţă zahăr
- o linguriţă oregano uscat
- un ardei iute tocat fin
- 225 gr ciuperci albe de cultură (champignon), tăiate în felii groase
- 2 linguri pătrunjel verde tocat
- paste făinoase (tagliatelle) fierte în apă cu sare, pentru garnitură
Mod de preparare:
Incingeţi o lingură de ulei într-o tigaie şi prăjiţi 2-3 minute cubuleţele de bacon, apoi scoateţi-le pe o farfurie.
Daţi carnea de pui prin făină cu sare şi piper. Incingeţi şi restul de ulei, apdi puneţi în tigaie bucăţile de pui şi prăjiţi-le circa 15 minute, întorcându-le tot timpul.
Scoateţi puiul din tigaie şi aşezaţi-l lângă bacon. Puneţi în tigaie usturoiul zdrobit, amestecaţi cu o lingură, apoi turnaţi vinul şi lăsaţi-l să fiarbă până când scade la jumătate.
Adăugaţi roşiile, supa, cepele, dafinul, zahărul şi oregano, amestecaţi bine şi potriviţi gustul cu sare şi piper.
Puneţi din nou carnea de pui şi cubuleţele de bacon în tigaie, amestecaţi şi lăsaţi să dea într-un clocot, apoi acoperiţi tigaia, reduceţi focul şi lăsaţi să fiarbă circa 30 minute.
Adăugaţi ciupercile şi ardeiul iute tocat şi lăsaţi în continuare să fiarbă încă 15-20 minute, până ce sosul a mai scăzut şi s-a îngroşat puţin.
Presăraţi pătrunjelul tocat şi serviţi imediat împreună cu pastele fierte în apă cu sare.
Reteta pui cacciatore
Pofta buna!