Reteta pui cu mazare
PrinteazaReteta pui cu mazare
- 1 pui
- 700 g mazăre din conservă (sau congelator)
- 1 ceapă
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri făină
- 1 lingură bulion
- 1 lingură zahăr
- sare
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Cureţi şi speli bine puiul, îl porţionezi în 8- 10 bucăţi şi-l rumeneşti puţin în ulei încins. Toci mărunt ceapa şi o pui peste carne, să se rumenească puţin.
Adaugi apoi mazărea spălată, bulionul şi făina amestecată cu o cană de apă şi laşi să fiarbă înăbuşit, la foc mic, 20-25 de minute.
Când mâncarea e aproape gata, pui zahărul, sare după gust şi apă dacă sosul a scăzut prea tare. După ce iei cratiţa de pe foc, presari mărarul tocat mărunt. O aduci la masă cât e caldă.
Pui cu mazare
Poftă bună!