Reteta pui fript cu mirodenii
PrinteazaReteta pui fript cu mirodenii din: pui, usturoi, boia, cimbru, rozmarin, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 pui mare
- 1 cană talaş de lemn de măr (facultativ)
- 12 căţei de usturoi
- 1 lingură boia iute
- 1/3 ceaşcă cimbru proaspăt, tocat
- 1/3 ceaşcă rozmarin proaspăt, tocat
- 1/4 ceaşcă ulei de măsline
- 1 lingură sare
- 1 lingură piper măcinat
Mod de preparare Reteta pui fript cu mirodenii:
Inmuiaţi talaşul în apă cel puţin 30 min.
Puneţi în blender toate condimentele şi uleiul; procesaţi, până devin o pastă omogenă.
Ştergeţi bine puiul de apă, inclusiv pe interior. Apăsaţi bine puiul pe piept, ca să-l mai aplatizaţi.
Frecaţi-l uniform cu pasta de condimente.
Faceţi jarul, grupaţi-l pe o jumătate din vatră şi presăraţi deasupra 1/2 din talaşul ud; pe partea rămasă liberă puneţi o tavă de aluminiu de unică folosinţă.
Puneţi puiul pe grătar, cu pieptul în jos, în dreptul tăvii de aluminiu. Acoperiţi grătarul cu capacul special.
După 40 min, întoarceţi puiul; adăugaţi cărbuni, dacă e nevoie, şi restul de talaş ud.
Acoperiţi iar şi lăsaţi-l la fript până e bine pătruns.
Pofta buna!