Reteta pui impanat
PrinteazaReteta pui impanat din: carne de pui, sunca, limba, spanac, oua, ciuperci, zarzavat, vin, faina, marar, smantana, unt, sare, piper.
- 1,750 kg carne de pui (unul mare sau doi mai mici)
- 100 g şuncă
- 100 g limbă afumată
- 1 kg spanac
- 2 ouă
- 8-10 coşuleţe din foietaj coapte
- 300 g ciuperci
- 100 g zarzavat
- 2 linguri cu sos brun
- 1 pahar cu vin dulceag
- 2 linguri cu făină
- sare
- piper
- mărar verde
- 2 linguri cu smântână
- 150 g unt
Mod de preparare:
Curăţaţi foarte bine puii, treceţi-i prin flacără, spălaţi-i insistent, apoi tamponaţi-i cu un şervet curat.
Tăiaţi julienne mai mare, şunca şi limba cu care împănaţi puii. Adăugaţi în tavă zarzavatul în bucăţi mari şi lăsaţi friptura să se rumenească încet, vreme de 45-50 de minute.
Când friptura este gata, scoateţi puii, şi în tavă, pregătiţi sosul cu puţină făină, vin şi sos brun. Lăsaţi-l să clocotească încet 10 minute, apoi strecuraţi sosul.
Tăiaţi friptura în bucăţi, aşezaţi-o pe un platou şi garnisiţi-o cu coşuleţele pline cu ciuperci călite, combinate cu smântână, mărarul tocat şi chifteluţe din spanac.
Aduceţi preparatul la masă stropit cu sos.
Pofta buna!