Reteta pui impanat

Printeaza

Reteta pui impanat din: carne de pui, sunca, limba, spanac, oua, ciuperci, zarzavat, vin, faina, marar, smantana, unt, sare, piper.

Ingrediente:Reteta pui impanat

  • 1,750 kg carne de pui (unul mare sau doi mai mici)
  • 100 g şuncă
  • 100 g limbă afumată
  • 1 kg spanac
  • 2 ouă
  • 8-10 coşuleţe din foietaj coapte
  • 300 g ciu­perci
  • 100 g zarzavat
  • 2 linguri cu sos brun
  • 1 pahar cu vin dulceag
  • 2 linguri cu făină
  • sare
  • piper
  • mărar verde
  • 2 linguri cu smântână
  • 150 g unt

Mod de preparare:

Curăţaţi foarte bine puii, treceţi-i prin flacără, spălaţi-i insistent, apoi tamponaţi-i cu un şervet curat.

Tăiaţi julienne mai mare, şunca şi limba cu care împănaţi puii. Adăugaţi în tavă zarzavatul în bucăţi mari şi lăsaţi friptura să se rumenească încet, vreme de 45-50 de minute.

Când friptura este gata, scoateţi puii, şi în tavă, pregătiţi sosul cu puţină făină, vin şi sos brun. Lăsaţi-l să clocotească încet 10 minute, apoi strecuraţi sosul.

Tăiaţi friptura în bucăţi, aşezaţi-o pe un platou şi garnisiţi-o cu coşuleţele pline cu ciuperci călite, combinate cu smântână, mărarul tocat şi chifteluţe din spanac.

Aduceţi preparatul la masă stropit cu sos.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.