Reteta pui in sos dulce-acrisor
PrinteazaReteta pui in sos dulce-acrisor din: ardei, morcov, broccoli, pastai, ciuperci, piept de pui, spaghete, sos de soia, ketchup, zahar, otet, sare, piper.
- 2 ardei graşi (gogoşari) tăiaţi felii subţiri
- 1 morcov tăiat felii
- 1 broccoli
- 10-20 păstăi verzi, taiate jumătăţi
- 6-7 ciuperci tăiate felii
- 1-2 piepţi pui, dezosaţi tăiaţi cuburi
- 1/2 pachet de spaghete sau tăiţei chinezeşti
Pentru sos:
- sos de soia
- 3-4 linguri ketchup
- 1 linguriţă oţet
- 1 linguriţa zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierbe pieptul de pui, se taie cuburi şi se pune într-o tigaie, împreună cu legumele şi se călesc în puţin ulei, aproximativ zece minute.
Se adaugă sosul obţinut din amestecarea ingredientelor şi se mai lasă pe foc timp de încă două minte. Se adaugă sare şi piper.
Intre timp se fierb pastele, se scurg de apă, se aşază în farfurie şi peste ele se toarnă legumele şi puiul.
Pofta buna!