Reteta Pui Wellington
PrinteazaPui Wellington din: piept de pui, ciuperci, hribi, prosciutto crudo, cimbru, mustar, usturoi, ulei, sare, piper, foitaj, ou.
- 1,2 kg piept de pui (8 bucăţi)
- 500 g ciuperci proaspete
- 30 g hribi uscaţi
- 200 g prosciutto crudo
- 3 fire de cimbru
- 1 lingură de muştar
- 1 căţel de usturoi
- 30 ml ulei de măsline
- sare şi piper negru după gust
- 1 pachet de foitaj (800g)
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile, tăiaţi-le grosier şi puneţi-le în ulei de măsline bine încins. Când sunt aproape gătite, adăugaţi hribii, care trebuie hidrataţi şi uscaţi din timp.
Prăjiţi uşor şi adăugaţi usturoiul tocat şi frunzele de cimbru. Pasaţi amestecul de ciuperci cu ajutorul unui blender de mână şi asezonaţi cu sare şi piper negru.
Separaţi cele două foi de foitaj şi desfăşuraţi-le. Asezonaţi pieptul de pui cu sare şi piper, apoi ungeţi-l cu muştar.
Pe o folie alimentară aşezaţi una sau două fâşii de prosciutto, peste care veţi întinde pastă de ciuperci. Puneţi pieptul de pui deasupra şi rulaţi cu ajutorul foliei alimentare.
După ce se va îndepărta folia, ruladele de pui vor fi aşezate pe foitaj, păstrându-se o anumită distanţă între ele. Apoi, folosind o pensulă, acoperiţi cu ou bătut marginile foitajului şi spaţiile dintre rulade.
Aşezaţi a doua foaie deasupra şi presaţi marginile pentru a sigila cele două straturi de foitaj. Crestaţi foitajul de-a lungul rulourilor, ca şi cum aţi decupa ravioli.
Transferaţi ruladele pe două foi de copt date cu ulei, ungeţi-le cu oul rămas şi presaţi marginile pentru a forma un model ornamental. Cu o frigăruie, gravaţi romburi deasupra. Introduceţi aproximativ 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C şi serviţi.
Pofta buna!
Iese foarte bun puiul preparat in modul asta