Reteta punch

Printeaza

Reteta punch din: zahar, ananas, banane, zmeura, colorant.

Ingrediente:

  • 2 ceşti zahăr
  • 4 picături esenţă ananas
  • 4 picături esenţă banane
  • 1/2 linguriţă colorant zmeură
  • 1 linguriţă acid citric
  • 4 picături esenţă de portocale
  • 4 picături esernţă de căpşuni
  • 4 picături colorant

 

Mod de preparare:

Reteta punch: Zahărul se pune la fiert, diluat cu două ceşti de apă. Se strecoară şi, dacă nu este suficient de limpede, i se adaugă un praf de acid citric.

Se lasă pe foc să dea un clocot şi se strecoară din nou. Se pune iar pe foc, să dea în cinci-şase clocote, după care se mai lasă încă un sfert de oră, la foc mic.

Când s-a legat se adaugă acid citric şi se mai lasă încă două-patru minute. Se ia vasul de pe foc şi se pune deoparte să se răcească.

Se adaugă esenţele şi coloranţii, se amestecă bine şi se toarnă în sticlă.

Cârid se serveşte, se pune foarte puţin din acest concentrat în pahar şi se completează cu apă, (apă minerală, ori sifon).

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.