Reteta quiche cu spanac

Printeaza

Reteta quiche cu spanac din: faina, unt, oua, sare, spanac, telemea, smantana, cascaval, rosii, piper.

Ingrediente:Reteta_quiche_cu_spanac

  • 250 g făină
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 1 kg spanac proaspăt
  • 150 g telemea de oaie
  • 100 g smântână
  • 6 ouă
  • 1 lingură făină
  • 200 g caşcaval ras
  • 4 roşii cherry
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni făina într-un castron şi o amesteci împreună cu oul bătut cu sarea şi untul moale, adus cu 2 ore înainte de preparare. Frămânţi puţin aluatul şi îl înveleşti în folie de plastic. Il păstrezi în frigider timp de 1/4 oră.

Pentru umplutură, speli bine spanacul, îl opăreşti timp de un minut în apă uşor sărată şi îl toci mărunt, apoi îl asezonezi cu sare şi piper. Amesteci într-un bol brânza rasă, smântână şi 100 g caşcaval ras.

Adaugi 5 ouă bătute şi făina şi amesteci uşor. Pentru ca umplutura să fie mai pufoasă, poţi să baţi albuşurile spumă.

Intinzi o foaie pe care o aşezi în forma unsă. înţepi aluatul cu o furculiţă, din loc în loc. Intinzi peste aluat spanacul, apoi crema de brânză cu ou şi smântână.

Baţi oul rămas şi îl amesteci cu 50 g caşcaval ras, compoziţie pe care o torni deasupra. La final, presari caşcaval ras şi aşezi rondele de roşii cherry.

Coci tarta în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, până se rumeneşte. Consumi preparatul cald sau rece, presărat cu verdeaţă fin tocată.

Reteta quiche cu spanac

Reteta_quiche_cu_spanac

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.