Reteta quiche cu spanac
PrinteazaReteta quiche cu spanac din: faina, unt, oua, sare, spanac, telemea, smantana, cascaval, rosii, piper.
- 250 g făină
- 200 g unt
- 1 ou
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 1 kg spanac proaspăt
- 150 g telemea de oaie
- 100 g smântână
- 6 ouă
- 1 lingură făină
- 200 g caşcaval ras
- 4 roşii cherry
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni făina într-un castron şi o amesteci împreună cu oul bătut cu sarea şi untul moale, adus cu 2 ore înainte de preparare. Frămânţi puţin aluatul şi îl înveleşti în folie de plastic. Il păstrezi în frigider timp de 1/4 oră.
Pentru umplutură, speli bine spanacul, îl opăreşti timp de un minut în apă uşor sărată şi îl toci mărunt, apoi îl asezonezi cu sare şi piper. Amesteci într-un bol brânza rasă, smântână şi 100 g caşcaval ras.
Adaugi 5 ouă bătute şi făina şi amesteci uşor. Pentru ca umplutura să fie mai pufoasă, poţi să baţi albuşurile spumă.
Intinzi o foaie pe care o aşezi în forma unsă. înţepi aluatul cu o furculiţă, din loc în loc. Intinzi peste aluat spanacul, apoi crema de brânză cu ou şi smântână.
Baţi oul rămas şi îl amesteci cu 50 g caşcaval ras, compoziţie pe care o torni deasupra. La final, presari caşcaval ras şi aşezi rondele de roşii cherry.
Coci tarta în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, până se rumeneşte. Consumi preparatul cald sau rece, presărat cu verdeaţă fin tocată.
Reteta quiche cu spanac
Pofta buna!