Reteta rapida de crap cu sos picant
PrinteazaReteta rapida de crap cu sos picant din: crap, ardei iuti, ceapa verde, usturoi, patrunjel, lamai, ghimbir, vin, sare, ulei, menta.
- 2 bucăţi crap
- 3 ardei iuţi (asortaţi, roşu şi verde)
- 1 legătură ceapă verde
- 5 căţei de usturoi
- pătrunjel
- 2 lămâi
- 1 cm rădăcină ghimbir
- 3-4 linguri vin alb
- sare
- ulei
- mentă pentru decor
Mod de preparare:
Se dă peştele cu un praf de sare, se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie şi vin.
Se pune fiecare bucată în foaie de pergament, se strânge bine la capete şi se dă la cuptor pentru 15 minute.
Intre timp, se curăţă ardeii iuţi şi se taie mărunt. Usturoiul şi ceapa se feliază cât mai fin, iar ghimbirul se decojeşte şi se dă pe răză-toarea mică. Se amestecă toate ingredientele, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi se potriveşte salsa după gust de sare, piper şi lămâie.
Se serveşte peştele cald, cu această salsa picantă, alături de cartofi prăjiţi sau preparaţi la cuptor.
Pofta buna!