Reteta rapida de paine neframantata

Printeaza

Paine neframantata din: drojdie uscata, faina, rozmarin, sare, ulei de masline.

Ingrediente:

  • 1 plic de 7g de drojdie uscată
  • 500g făină, plus extra, pentru presărat
  • 3-4 fire de rozmarin, doar frunzele
  • 2 linguriţe sare de mare
  • 2 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Toarnă 500ml de apă caldă într-un bol încăpător şi presară drojdia.

Amestecă pentru a o distribui în mod uniform, apoi adaugă făina, frunzele de rozmarin şi sarea de mare.

După ce ai amestecat bine totul, acoperă bolul cu folie alimentară şi lasă aluatul să crească peste noapte, sau pentru 8-12 ore.

Când aluatul a crescut, unge un alt bol cu ulei de măsline şi tapetează-l cu 1-2 linguri de făină.

Transferă pâinea în bolul tapetat şi mai presară putină făină deasupra. Acoperă din nou cu folie alimentară şi las-o la dospit încă 1 oră.

Incinge cuptorul la 200°C. Pune o tavă ceramică termorezistentă, o tavă cu pereţi înalţi sau o tavă pentru tort în cuptor, pentru a se încinge.

Când este fierbinte, scoate-o din cuptor, şi, cu grijă, răstoarnă pâinea în tavă. (Tava trebuie să fie suficient de fierbinte încât, atunci când transferi pâinea, aluatul să sfârâie.)

Mai presară putină făină şi coace-o 45 de minute -1 oră sau până când pâinea a crescut, e aurie şi, dacă o loveşti uşor, sună a gol.

Transferă pâinea pe un grătar pentru prăjituri şi las-o să se răcească timp de 10-15 minute înainte de a o felia: Este delicioasă alături de un amestec din ulei de măsline, otet balsamic şi fulgi de sare.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.