Rata umpluta cu ciuperci

Printeaza

Reteta rata umpluta cu ciuperci din: rata, ciuperci, unt, otet, sare, piper, cimbrisor, patrunjel.

Ingrediente:Rata umpluta cu ciuperci

  • 1 raţă
  • 1 kg ciuperci
  • 3 cepe
  • 4 linguri unt
  • 4 linguri oţet
  • sare
  • piper
  • cimbrişor
  • pătrunjel verde tocat mărunt

Mod de preparare:

Raţa se curăţă, se spală şi se lasă zece minute în apă fiartă. Ceapa, tăiată felii subţiri şi ciupercile tăiate şuviţe se călesc în unt. Se adaugă pătrunjelul, cimbrişorul, piperul şi sarea.

Se stropeşte raţa cu oţet, se umple cu compoziţia preparată anterior şi se coase.

Se pune în tava bine unsă cu unt şi se lasă, în cuptorul bine încălzit înainte, la foc potrivit, circa 30-45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.