Rata umpluta cu ciuperci
PrinteazaReteta rata umpluta cu ciuperci din: rata, ciuperci, unt, otet, sare, piper, cimbrisor, patrunjel.
- 1 raţă
- 1 kg ciuperci
- 3 cepe
- 4 linguri unt
- 4 linguri oţet
- sare
- piper
- cimbrişor
- pătrunjel verde tocat mărunt
Mod de preparare:
Raţa se curăţă, se spală şi se lasă zece minute în apă fiartă. Ceapa, tăiată felii subţiri şi ciupercile tăiate şuviţe se călesc în unt. Se adaugă pătrunjelul, cimbrişorul, piperul şi sarea.
Se stropeşte raţa cu oţet, se umple cu compoziţia preparată anterior şi se coase.
Se pune în tava bine unsă cu unt şi se lasă, în cuptorul bine încălzit înainte, la foc potrivit, circa 30-45 de minute.
Pofta buna!