Reteta rata umpluta
PrinteazaReteta rata umpluta din: rata, mar, sare, piper, cimbrisor, unt, ulei, morcov, ceapa, cuisoare, dafin, patrunjel, usturoi, ardei iute.
- 1 raţă
- 1 mâr mai acrişor
- sare
- piper
- cimbrişor
- 3 linguri unt
- ulei
- l morcov
- 1 ceapă
- cuişoare
- 1 foaie dafin
- pătrunjel verde
- 1 căţel usturoi
- 1 ardei roşu iute
Mod de preparare:
Raţa se umple cu un amestec de măr, curăţat şi tăiat felii subţiri, sare, piper, cimbrişor şi pătrunjel. Se coase şi se unge cu ulei.
Se introduce la cuptor, într-o tavă tapetată cu unt. Tava se lasă la cuptor, aproximativ 1/2 oră. Se taie felii subţiri, ceapa, morcovul, usturoiul şi ardeiul iute.
Se călesc împreună cu o foaie de dafin şi cuişoare, în unt. Se îndepărtează staniolul şi se adaugă ceapa şi restul de ingrediente călite.
Se sărează, se piperează, se adaugă apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit încă aproximativ o oră.
Pofta buna!