Reteta ratatouille de legume
PrinteazaReteta ratatouille de legume din: vinete, dovlecei, ardei, ulei de masline, ceapa, rosii, usturoi, sare, piper, dafin, nucsoara, cimbru, patrunjel.
- 500 g vinete
- 500 g dovlecei
- 500 g ardei gras (roşu, verde, galben)
- 3 linguri ulei de măsline
Pentru sos:
- 3 linguri ulei de măsline
- 4 cepe tocate
- 1 kg roşii opărite şi curăţate de pieliţă
- 4 căţei de usturoi pisaţi
- sare
- piper
- dafin
- nucşoară
- cimbru
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă sau wok, pune la încins uleiul pentru sos. Căleşte solzişorii de ceapă până devin aurii, apoi adaugă roşiile pasate, pasta de usturoi şi toate condimentele.
Intr-un vas încăpător de yena, toarnă sosul. Peste, pune un strat de vinete, un strat de dovlecei şi unul de ardei, toate tăiate rondele.
Repetă procedeul până epuizezi legumele. Deasupra picură uleiul, după care acoperă vasul cu o folie de aluminiu şi dă-l la cuptor timp de 60 minute.
Pofta buna!