Red Stripe: Berea Lager Jamaicană Care A Cucerit Lumea – Tot Ce Trebuie Să Știi: Red Stripe este una dintre cele mai cunoscute beri lager din lume, însă puțini știu cât de profundă este legătura sa cu spiritul și cultura Jamaicăi. Povestea sa începe în anul 1928, când Eugene Desnoes și Thomas Hargreaves Geddes au […]
Reteta ratatouille de legume
PrinteazaReteta ratatouille de legume din: vinete, dovlecei, ardei, ulei de masline, ceapa, rosii, usturoi, sare, piper, dafin, nucsoara, cimbru, patrunjel.
Ingrediente:
- 500 g vinete
- 500 g dovlecei
- 500 g ardei gras (roşu, verde, galben)
- 3 linguri ulei de măsline
sos:
- 3 linguri ulei de măsline
- 4 cepe tocate
- 1 kg roşii opărite şi curăţate de pieliţă
- 4 căţei de usturoi pisaţi
- sare
- piper
- dafin
- nucşoară
- cimbru
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Reteta ratatouille de legume: Intr-o cratiţă sau wok, pune la încins uleiul pentru sos. Căleşte solzişorii de ceapă până devin aurii, apoi adaugă roşiile pasate, pasta de usturoi şi toate condimentele.
Intr-un vas încăpător de yena, toarnă sosul. Peste, pune un strat de vinete, un strat de dovlecei şi unul de ardei, toate tăiate rondele.
Repetă procedeul până epuizezi legumele. Deasupra picură uleiul, după care acoperă vasul cu o folie de aluminiu şi dă-l la cuptor timp de 60 minute.
Pofta buna!
Homar cu Salată de Ardei Gras și Roșii
Homar cu Salată de Ardei Gras și Roșii: o combinație rafinată și colorată, ideală pentru o cină specială sau un prânz de vară. Delicatețea homarului se îmbină perfect cu prospețimea și textura crocantă a salatei de ardei și roșii, oferind o masă plină de arome și texturi diverse. Timp de preparare Pregătire: 20 minute Gătire: […]