Reteta risotto cu creveti
PrinteazaReteta risotto cu creveti din: supa de legume, ulei de masline, ceapa, fenicul, orez, creveti, rucola, coaja de lamaie.
- 1,2 litri supă de legume
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 1 căţel de usturoi mare, tocat mărunt
- 1 bulb de fenicul mic, curăţat şi feliat subţire
- 300 g de orez pentru risotto
- 300 g de creveţi mari cruzi, curăţaţi
- coaja rasă de la 1/2 lămâie şi 1 lingură de zeamă
- 70 g de rucola
Mod de preparare:
Pune supa într-o cratiţă mare pentru sos, dă-o în clocot, apoi dă focul mai mic şi las-o să fiarbă. Intre timp, încinge uleiul într-o altă cratiţă mare pentru sos.
Adaugă ceapa, usturoiul şi feniculul şi căleşte-le la foc mic timp de 10 minute, până când se înmoaie legumele, dar fără să se rumenească.
Adaugă orezul şi amestecă timp de 2 minute până când boabele se încing şi începe să se audă cum pocnesc uşor.
Potriveşte focul să fie mediu şi începe să adaugi supa treptat cu polonicul, amestecând încontinuu şi asigurându-te că supa este absorbită în totalitate de orez înainte să adaugi următorul polonic.
Când orezul este aproape fiert, adaugă creveţii, coaja rasă de lămâie şi asezonează. Continuă să adaugi supă şi mai lasă cratiţa pe foc încă 3-4 minute până când creveţii devin roz şi orezul este fiert.
Stinge focul şi adaugă rucola şi zeama de lămâie, amestecând. Lasă risotto să stea în cratiţă 2 minute, apoi serveşte.
Pofta buna!