Reteta rosii umplute
PrinteazaReteta rosii umplute din: rosii, usturoi, patrunjel, pesmet, ulei, parmezan, sare, piper.
- 4 roşii medii
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- 50 g pesmet
- 8 linguri de ulei de măsline
- 5 linguri de parmezan proaspăt ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 200 °C (cuptorul cu ventilaţie la 180°C) Roşiile se spală, se curăţa de cotor, se taie in două şi se scobesc cu o lingură. Jumătăţile de roşii se lasă la scurs într-o sită (răsturnate).
Usturoiul se curăţă si se taie cubuleţe. Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt. Pesmetul se amestecă cu 6 linguri de ulei, usturoiul şi pătrunjelul şi se condimentează cu sare şi piper.
Se umplu jumătătile de roşii cu compoziţia de mai’sus, iar pe deasupra se presară brânză. Se unge o tava cu restul uleiului.
Jumătăţile de roşii se aşează in tava şi se coc la cuptor aproximativ 30 de minute.
Reteta rosii umplute
Pofta buna!