Reteta rulada cu banane
PrinteazaReteta rulada cu banane din: oua, zahar, ulei, faina, amidon, lapte, cacao, ciocolata, rom, unt, banane, fructe de padure.
Ingrediente:
blat:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 2 linguri apă
- 2 linguri ulei
- 6 linguri făină
cremâ:
- 4 linguri amidon alimentar
- 350 ml lapte dulce pasteurizat
- 5 linguri zahăr
- 2-3 linguri cacao
- 100 g ciocolată neagră
- rom
- 120 g unt
- 2 banane
glazura:
- 100 g ciocolată
- 2-3 linguri lapte
- fructe de pădure congelate
- steluţe de zahăr
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi spumă tare ouăle cu zahărul şi apa. După circa 10 minute, amestecul se albeşte şi devine cremos. Adaugi treptat uleiul, apoi făina în ploaie.
Coci aluatul în tava de aragaz, cu dimensiunile de circa 30×30 cm, tapetată cu hârtie de copt. Nu laşi blatul să se coacă foarte tare.
Când se rumeneşte pe margini, răstorni rapid aluatul pe un şervet de bucătărie ud şi bine stors. Indepărtezi rapid hârtia de copt şi rulezi strâns împreună cu şervetul.
Pentru cremă amesteci amidonul, zahărul, cacaua şi torni treptat laptele. Fierbi amestecul la foc mic, până se îngroaşă, amestecând mereu.
Adaugi la final ciocolata ruptă bucăţi, omogenizezi şi laşi crema să se răcească. Mixezi untul spumă şi îl pui treptat peste crema fiartă şi răcită, după care adaugi şi romul.
Derulezi blatul, îl ungi cu crema de ciocolată, aşezi pe o latură bananele decojite şi rulezi strâns, începând dinspre partea cu bananele şi ajutându-te de şervet.
Ambalezi rulada în folie de aluminiu şi o răceşti în frigider pentru cel puţin 1 oră.
Topeşti ciocolata la bain-marie şi glazurezi rulada. O decorezi cu steluţe de zahăr şi cu fructe de pădure decongelate şi bine scurse.
Cu ajutorul unui cuţit încălzit în apă fierbinte, delimitezi felii groase de 2-2 1/2 cm. Tai apoi felii, cu un cuţit a cărui lamă subţire o ştergi după fiecare felie.
Reteta rulada cu banane
Pofta buna!