Reteta rulada cu inghetata
PrinteazaReteta rulada cu inghetata din: zahar, oua, faina, ulei, praf de copt, vanilie, inghetata, gem.
Pentru blat:
- 150 g zahăr
- 6 ouă
- 6 linguri făină
- 2 linguri ulei
- 1/2 plic praf de copt
- esenţă de vanilie
- 1 lingură zahăr pudră
Pentru umplutură:
- 500 g îngheţată
- 3-4 linguri gem
Mod de preparare:
In vasul pentru mixer amesteci zahărul cu ouăle întregi, uleiul şi făina. Adaugi praful de copt şi esenţa de vanilie. Pe hârtia de copt, într-o formă dreptunghiulară, pui compoziţia şi o introduci în cuptor, la 180°C, pentru 15 minute.
Când este gata, răstorni prăjitura pe un prosop curat şi o laşi să se răcească.
Pentru umplutura, laşi îngheţata să se înmoaie puţin, apoi o aşezi pe hârtia de copt, sub formă de rulou. Lungimea trebuie fie cât lungimea tăvii în care a fost copt pandişpanul. Modelezi ruloul cu mâna si îl introduci în congelator.
Peste pandişpanul rece întinzi uniform gemul. Scoţi hârtia de pe îngheţată şf pe sulul de îngheţată rulezi strâns pandişpanul. Presari zahăr pudră şi introduci prăjitura în congelator.
O scoţi cu 10 minute înainte de a fi servită.
Pofta buna!