Reteta rulada de porc cu ciuperci

Printeaza

Reteta rulada de porc cu ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, morcovi, ardei, muschi file, ceapa, cascaval, suc de rosii, vin, usturoi, boia, ulei, sare, piper, patrunjel.

 

Ingrediente:Reteta_rulada_de_porc_cu_ciuperci

  • 1 pulpă de porc dezosată
  • 1 cutie ciuperci tăiate
  • 2 morcovi lunguieţi
  • 1 ardei roşu
  • 6 felii muşchi file
  • 1 ceapă mare + 1 ceapă mai mică
  • 150 g caşcaval
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă condiment vegetal
  • 1 cană suc de roşii
  • 3/4 cană de vin
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă pătrunjel uscat
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce
  • 3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa mai mare, o toci, iar ciupercile le scurgi de zeamă şi le speli. încingi uleiul într-o tigaie, pui ceapa, ciupercile şi le înăbuşi puţin. Presari peste ele sare, piper şi, când sunt gata, iei tigaia de pe foc.

Morcovul îl cureţi, apoi îl fierbi 5 minute. Ardeiul roşu îl cureţi de seminţe şi îl tai fâşii lungi.

Caşcavalul îl tai jumătate fâşii cât un deget, iar restul îl dai pe răzătoarea cea mică.

Bucata de carne o speli, apoi o subţiezi puţin cu un cuţit, după care o baţi cu un ciocan de şniţele, dar nu foarte tare, pentru a nu se rupe.

Condimentezi cu sare, piper, boia de ardei dulce şi condimentul vegetal, pe ambele părţi.

Pe mijlocul bucăţii de carne pui morcovii, pe lung, iar pe de-o parte şi alta aşezi muşchiul file.

Peste muşchi pui ciupercile sotate şi le nivelezi, fâşii de ardei roşu, fâşii de caşcaval, iar deasupra caşcavalul ras.

Porneşti dintr-un capăt şi rulezi cât mai strâns, pentru a nu ieşi legumele din ea.

Legi rulada fie cu şnururi de silicon, fie o prinzi cu multe scobitori şi o aşezi într-o tavă de cuptor.

Intr-un vas amesteci sucul de roşii, vinul, sare, piper, boia de ardei dulce, pătrunjelul uscat şi puţină apă.

Tot acest amestec îl torni peste ruladă.

Cureţi usturoiul, îl tai bucăţele, îl împrăştii în tavă, iar ceapa mică o cureţi, o toci şi o pui deasupra.

Mai pui fâşii de ardei şi alte legume.

Acoperi tava cu staniol şi o introduci în cuptorul încins, pentru 1 oră şi 40 de minute.

După acest timp, scoţi foaia de staniol şi mai laşi tava la cuptor pentru 30-40 de minute, însă din 10 în 10 minute stropeşti rulada cu zeama din tavă.

Când este gata, o scoţi, o laşi puţin să se răcorească, apoi o poţi servi.

Reteta rulada de porc cu ciuperci

Reteta_rulada_de_porc_cu_ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.