Reteta rulada de spanac
PrinteazaReteta rulada de spanac din: spanac, oua, faina, branza, parmezan, rosii.
- 2 pungi a câte 200 g de spanac gata spălat
- 5 ouă mari, albuşurile separate de gălbenuşuri
- 3 linguri de făină cu agent de creştere
- 150 g de brânză
- parmezan, ras fin
- 10-12 roşii uscate uscate la soare, mărunţite
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 170° C şi se căptuşeşte o formă de chec cu hârtie de copt.
Se prepară spanacul la microunde conform cu instrucţiunile de pe ambalaj (cam 2 minute fiecare pungă), apoi, după ce se răceşte, se stoarce bine.
Se pune spanacul într-un blender şi se adaugă gălbenuşurile, făina şi se asezonează bine.
Se procesează până când totul este bine mărunţit şi omogenizat.
Se bat albuşurile spumă şi se încorporează în amestecul de spanac.
Se întinde în tavă şi se coace timp de 12-15 minute până când este ferm la atingere.
Se pune hârtie de copt pe suprafaţa de lucru şi se presară puţin parmezan.
Se răstoarnă amestecul de spanac pe suprafaţa de lucru şi se îndepărtează cu grijă hârtia.
Se întinde un mix de brânză peste spanac şi se presară bucăţile de roşii uscate.
Se rulează începând de la capătul mai scurt, folosind hârtia pentru ghidare.
Pofta buna!