Reteta salata de boeuf

Printeaza

Reteta salata de boeuf din: piept de pui, cartofi, morcovi, pastarnac, mazare, mar, castraveti, gogosari, mustar, maioneza, sare, piper, lamaie.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 1 kg cartofi
  • 3 morcovi potriviti
  • 1 păstărnac
  • 200 g mazăre din conservă
  • 800 g castraveti şi gogosari acri
  • 1 măr ras
  • 3-4 linguri mustar
  • 200-300 g maioneză
  • sare
  • piper
  • 1 lămăie

 

Mod de preparare:

Cartofii îi pui la fiert în coajă. Restul legumelor le cureţi şi le pui şi pe ele la fiert în apă cu sare impreună cu pieptul de pui.

Cureţi mărul de coajă, îl razi şi îl stropeşti cu zeamă de lămăie, ca să nu oxideze.

După ce au fiert, cureţi cartofii de coajă şi îi laşi la răcit impreună cu legumele şi pieptul de pui.

După ce s-au răcit, le toci pe toate cubuleţe mici. Toci cubuleţe inclusiv castraveţii şi gogoşarii. Le amesteci pe toate, pui mazărea scursă bine de zeamă şi mărul ras.

Pui apoi muştarul, maioneza, sare şi piper, după gust, şi amesteci bine.

Aşezi salata pe un platou, ornezi cu un strat de maioneză şi decorezi după inspiraţie.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.