Cum să începi o dietă bazată pe plante: Ghid pentru începători. În ultimii ani, am asistat la o creștere impresionantă a popularității dietelor bazate pe plante. Această tendință nu este doar o modă trecătoare, ci reflectă o schimbare conștientă și profundă în modul în care oamenii aleg să se hrănească, motivată de beneficii multiple atât […]
Reteta salata de creveti
PrinteazaReteta salata de creveti din: quinoa, alune, creveti, rodie, unt, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, patrunjel, sare, piper, boia.
Ingrediente:
- 170 g quinoa alba
- 100 g alune
- 300 g creveţi
- 1/2 rodie
- 50 g unt
- 2 căţei de usturoi
- 60 ml ulei de măsline
- zeama de la două lămâi
- frunze de pătrunjel
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Peptru dressing, toarnă într-un borcan uleiul, zeama de lămâie, adaugă un praf de sare şi piper. Inchide ermetic, agită şi lasă-l deoparte.
Spală quinoa în mai multe ape reci, scurge-o şi pune-o într-o oală. Toarnă apă fierbinte (vreo 400 ml) şi ţine pe foc un sfert de ora. Da-o deoparte cinci minute, adauta un praf de sare şi aereaz-o cu furculita.
Intre timp, încinge untul si feliile de usturoi. Adaugă crevetii si lasă-i câteva minute, cât să-şi schimbe culoarea.
La final, presară un praf de boia. Intr-un castron larg, pune quinoa, alunele şi boabele de rodie, toarnă dressingul şi amestecă.
Aşază creveţii deasupra şi serveşte.
Reteta salata de creveti
Pofta buna!
Dressing cu maioneza, otet si usturoi
Dressing cu maioneza, otet si usturoi din: maioneza, otet balsamic, usturoi. Dressing-ul cu oțet balsamic și parmezan este o opțiune excelentă pentru cei care urmează o dietă low-carb. Acest sos se distinge prin combinația sa unică de dulceață și aciditate din oțetul balsamic, completată de savoarea bogată și ușor sărată a parmezanului. Este un dressing […]