Reteta salata cu fructe de mare

Printeaza

Reteta salata cu fructe de mare din: surimi, midii, ansoa, vin, capere, cardamom, scortisoara, chimen, curry, ceapa, rosii, usturoi, grepfrut, ardei, amidon, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Salata cu fructe de mare

  • 250 g surimi
  • 200 g midii
  • 100 g anşoa
  • 300 ml vin alb
  • 75 g capere
  • pudră de cardamon
  • pudră de scorţişoară
  • seminţe de chimen
  • curry
  • două cepe
  • o conserva de roşii
  • usturoi
  • un grepfrut
  • un ardei iute
  • amidon
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Bastonaşele de surimii se opă­resc cu apă fierbinte, se taie în cubuleţe şi se pun într-un castron. Midiile se fierb întrr-o oală împreună cu vinul alb, 500 ml apă, sare şi piper. Se pun într-o strecurătoare să se răcească, se amestecă bine cu fileurile de anşoa, caperele şi bucăţille de su­rimi. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se pătrundă aromele.

Cepele şi patru căţei de usturoi se toacă mărunt şi se pun la călit în trei linguri de ulei de măsline. Se adaugă roşiile tocate mărunt, ardeiul iute, câteva seminţe de chimen, un praf de pudră de carda- mon, un praf de pudră de scorţişoară şi un praf de pudră de curry.

0 linguriţă de amidon alimentar se dizolvă cu puţină apă rece şi se toarnă peste ingredientele călite. Se amestecă, se condi­mentează şi se lasă la fiert timp de zece minute. După ce se răceşte se pune în castroane alături de felii de grepfrut. Se serveşte rece sau caldă, cu sosul de curry.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.