Reteta salata cu fructe de mare
PrinteazaReteta salata cu fructe de mare din: surimi, midii, ansoa, vin, capere, cardamom, scortisoara, chimen, curry, ceapa, rosii, usturoi, grepfrut, ardei, amidon, ulei, sare, piper.
- 250 g surimi
- 200 g midii
- 100 g anşoa
- 300 ml vin alb
- 75 g capere
- pudră de cardamon
- pudră de scorţişoară
- seminţe de chimen
- curry
- două cepe
- o conserva de roşii
- usturoi
- un grepfrut
- un ardei iute
- amidon
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Bastonaşele de surimii se opăresc cu apă fierbinte, se taie în cubuleţe şi se pun într-un castron. Midiile se fierb întrr-o oală împreună cu vinul alb, 500 ml apă, sare şi piper. Se pun într-o strecurătoare să se răcească, se amestecă bine cu fileurile de anşoa, caperele şi bucăţille de surimi. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se pătrundă aromele.
Cepele şi patru căţei de usturoi se toacă mărunt şi se pun la călit în trei linguri de ulei de măsline. Se adaugă roşiile tocate mărunt, ardeiul iute, câteva seminţe de chimen, un praf de pudră de carda- mon, un praf de pudră de scorţişoară şi un praf de pudră de curry.
0 linguriţă de amidon alimentar se dizolvă cu puţină apă rece şi se toarnă peste ingredientele călite. Se amestecă, se condimentează şi se lasă la fiert timp de zece minute. După ce se răceşte se pune în castroane alături de felii de grepfrut. Se serveşte rece sau caldă, cu sosul de curry.
Poftă bună!