Reteta salata de ciuperci marinate
PrinteazaReteta salata de ciuperci marinate din: ciuperci, ulei, otet, foi de dafin, boabe de mustar, patrunjel, marar, sare, piper.
- 1 kg ciuperci
- 1 ceaşcă de ulei
- 100 ml oţet
- foi de dafin
- boabe de muştar
- pătrunjel
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă şi se spală în câteva ape. Se pun la fiert în apă clocotită cu sare 15 minute şi se lasă la scurs.
Se pune la fiert oţetul cu 200 ml apă, la care se adaugă uleiul, sarea, piperul, foile de dafin. După ce se răceşte, se toarnă peste ciupercile aranjate în borcan. Se adaugă boabele de muştar şi se sigilează borcanul timp de 2-3 zile.
Se serveşte cu multă verdeaţă.
Pofta buna!
Merge