Reteta salata de macaroane cu peste afumat
PrinteazaReteta salata de macaroane cu peste afumat din: macaroane, sare, castraveti, ceapa, maioneza, marar, piper, file de peste afumat.
- 200 gr. macaroane scurte
- sare
- castraveti acri
- 1 ceapa
- 100 gr. maioneza
- 1 legatura de marar
- piper proaspat macinat
- 1 castravete verde mijlociu
- 200 gr. fileuri de peste afumat
Mod de preparare:
Se fierb macaroanele in multa apa cu sare, fara a le lasa sa se inmoaie prea mult. Se strecoara, lasandu-se sa se scurga bine apa.
Se taie castraveciorii murati in rondele subtiri (saramura se pastreaza). Se curata ceapa, se toaca marunt. Se amesteca maioneza, saramura de castraveti (3-4 linguri), ceapa tocata si mararul tocat.
Se sareaza si se pipereaza puternic. Se toarna peste macaroane si se amesteca si cu castraveciorii murati. Se lasa o ora sa se patrunda.
Se curata de coaja castravetele crud si se taie in cubulete. Se pune si el in salata, se mai sareaza si pipereaza o data.
Se taie fileurile de macrou afumat in bucati potrivite, care se aseaza peste salata.
Daca lasati salata sa aştepte prea mult si vi se pare ca s-a uscat, mai adaugati putin lapte.
Pofta buna!