Reteta salata de orez
PrinteazaReteta salata de orez din: orez, ulei, otet, usturoi, ceapa, sare, piper, ardei, patrunjel, masline.
- 1 cana de orez
- 8 linguri de ulei de masline
- 3 linguri de otet de vin
- 1 catel de usturoi pisat
- 1 ceapa mica pisata
- sare
- piper
- 6 ardei grasi
- 2 lingurite de patrunjel tocat
- masline verzi si negre pentru ornat
Mod de preparare:
Scoateti semintele din ardei si taiati unul dintre ei in 6 fasii subtiri. Restul ardeilor se toaca marunt. Orezul se fierbe in doua cani de apa fierbinte cu sare.
Se lasa 20 de minute la foc mic. In timp ce se raceste orezul, se pregateste un sos din uleiul de masline, otet, usturoi si ceapa.
Dupa gust, se adauga sare si piper. Sosul se amesteca cu orezul racit, ardeiul tocat si patrunjelul.
Salata, decorata cu ardeiul taiat fasii si maslinele verzi si negre, se serveste in castronele, nu inainte de a fi racita in frigider.
Pofta buna!