Salata de sfecla rosie, fasole boabe si morcovi: sfecla rosie, fasole boabe, morcov, ceapa rosie, ulei de masline, otet de mere, miere de albine, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 2 bucăţi mici de sfeclă roşie 150 g fasole boabe (fiartă în casă sau din conservă) 1 morcov potrivit 1 ceapă roşie 2 linguri ulei de […]
Reteta salata de fasole boabe
PrinteazaReteta salata de fasole boabe din: fasole, ceapa, verdeata, ulei, otet, sare.
Este o sursă excelentă de proteine, fibre alimentare, fier, magneziu, potasiu, zinc și vitamine din complexul B, cum ar fi acidul folic. Consumul regulat de fasole poate contribui la menținerea unui sistem imunitar sănătos și la susținerea funcționării normale a corpului.
Are fibre solubile care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge, ceea ce poate contribui la menținerea sănătății cardiovasculare. De asemenea, potasiul din fasole poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale.
Fibrele alimentare din fasole pot ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control, ceea ce poate fi util pentru persoanele cu diabet de tip 2.
Ingrediente:
- 500 g fasole boabe
- 2 cepe
- 2 legături de verdeaţă (mărar, pătrunjel)
- ulei
- oţet
- sare
Mod de preparare:
Fasolea se spală şi apoi se fierbe în apă clocotită cu sare. Când este fiartă se scurge.
Se adaugă ceapa tocată solzişori şi verdeaţa tocată mărunt.
Se potriveşte de oţet, ulei si sare.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!