Reteta salata mediteraneana cu vinete

Printeaza

Reteta salata mediteraneana cu vinete din: vanata, sare, rosii, ulei, ardei, dovlecei, ciuperci, maghiran, otet.
Ingrediente :Reteta salata mediteraneana cu vinete

  • 1 vanata mare
  • 1 lingura sare
  • 250 g rosii mici
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 ardei gras rosu (potrivit) taiat in doua
  • 1 ardei gras verde (mic) taiat in doua
  • 1/3 ceasca frunze de busuioc proaspat
  • 2 dovlecei mijlocii taiati felii
  • 90 g ciuperci taiate in doua
  • 2 linguri maghiran verde tocat
  • 3 linguri otet aromat si inca 1-2 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180C si se unge cu ulei o tava. Se taie vanata felii subtiri, pe lung, se pune pe un fund de lemn si se sareaza.

Se lasa sa stea 15 minute, se clateste cu apa rece, se zvanta bine intr-un servet si se aseaza feliile pe tava, una langa alta.

Se cresteaza fiecare rosie (in cruce) si se aseaza pe tava cu vinete. Se ung toate legumele cu ulei si se dau 10 minute la cuptor, dupa care se scot, se lasa sa se raceasca si vinetele se taie fasii.

Ardeii copti si curatati de pielita se taie in doua, se indeparteaza semintele si apoi se taie si ei fasii, la fel si frunzele de busuioc.

Dovleceii se pun intr-o forma rezistenta la foc si se oparesc cu apa clocotita. Se lasa sa stea 1 minut, se scurg, se scufunda in apa rece si se lasa din nou sa se scurga bine.

Se pun toate legumele, impreuna cu verdeata, intr-un castron mare, se stropesc cu ulei si otet si se amesteca. Se lasa o ora sa se patrunda si se servesc la temperatura camerei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.