Reteta salata ruseasca
PrinteazaReteta salata ruseasca din: cartofi, morcov, gulie, sare, mazare, ardei, mazare, capere, oua, ulei, patrunjel.
- 3 cartofi mici
- 1 morcov
- 1 gulie mică
- sare
- 125 g mazăre congelată
- 1 ardei gras roşu
- 1 lingură de capere
- 3 ouă
- 1 gălbenuş
- piper zeama şi coaja rasă de la 1/2 de lămâie
- 150 ml ulei
- 1 lingură de pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare:
Cartofii, morcovul şi gulia se curăţă, se spală şi se taie mărunt, apoi se fierb al dente, pe rând, în puţină apă clocotită cu sare.
Mazărea se opăreşte un minutîn apă clocotită. Ardeiul se spală, se taie în jumătate; apoi în felii subţiri. Caperele se pun la scurs. Ouăle se fierb tari şi se măruntesc.
Gălbenuşul se amestecă bine cu sare, piper, zeama şi coaja de lămâie. Se adaugă în fir subţire uleiul, amestecând continuu, până rezultă o maioneză, care se asezonează cu sare şi cu piper.
Maioneza se amestecă cu legumele şi cu caperele, apoi salata se lasă puţin să se aromatizeze. Se presară pe deasupra pătrunjel tocat şi ouăle tăiate.
Reteta salata ruseasca
Pofta buna!