Sirop de Pere – o modalitate delicioasă și versatilă de a captura dulceața naturală a perelor într-o formă concentrată, perfectă pentru a fi folosită în diverse deserturi, băuturi sau ca topping pentru clătite și înghețată. Timp de pregătire: 15 minute Timp de gătire: 1 oră – 1 oră și 15 minute Timp total: 1 oră […]
Reteta salata de sparanghel
PrinteazaReteta salata de sparanghel din: sparanghel, zahar, otet, sare.
Ingrediente:
- 900 g sparanghel
- 6 linguri zahăr
- 5 linguriţe oţet concentrat
- 1 linguriţă sare
Mod de preparare:
Reteta salata de sparanghel: curăţă sparanghelul şi se îndepărtează părţile dure. spală şi se taie beţişoare de circa trei centimetrii şi jumătate.
sărează şi se lasă o oră, după care se usucă cu un prosop curat.
Zahărul se dizolvă în puţină apă şi se pune la foc, până se obţine un sirop. Se adaugă oţetul concentrat şi se lasă să se răcească bine.
toarnă peste sparanghel şi se lasă două ore, să se pătrundă bine, după care se poate servi.
Pofta buna!
Salată de pui cu nuci și mere – Merele adaugă un aport semnificativ de vitamina C și fibre, în timp ce nucile sunt o sursă excelentă de acizi grași Omega-3, esențiali pentru sănătatea inimii. Puiul, bogat în proteine, transformă această salată într-un preparat complet și hrănitor, perfect pentru cei care doresc să își mențină energia […]