Reteta salau cu maioneza
PrinteazaReteta salau cu maioneza din: salau, vin, oua, ulei, mustar, castraveti, sare, unt, piper, usturoi.
Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și întreținerea țesuturilor corpului, inclusiv mușchii, pielea și părul.
Salaul este o sursă bună de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași esențiali contribuie la sănătatea inimii, funcționarea creierului și reduc inflamațiile în corp.
Carnea de salau oferă o serie de vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitamina B12, seleniu, potasiu și fosfor. Acești nutrienți sunt implicați în metabolismul energetic, susținerea sistemului nervos și întărirea sistemului osos.
- 1 şalău
- 1 cană cu vin alb
- pătrunjel tocat fin
- 1 gălbenuş crud
- 1 gălbenuş fiert
- 1 cană cu ulei
- 1 lingură cu muştar
- sare
- 3-4 castraveţi acri
- 4 ouă fierte tari
- 2-3 linguri cu unt
- piper boabe
- usturoi
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele, goliţi-l de măruntaie, spălaţi-l şi săraţi-l, apoi ungeţi-l cu unt.
Lăsaţi-l să stea aşa 60 min, apoi puneţi-l la fiert în apă caldă, în care adăugaţi 1 cană cu vin, sare, boabe de piper şi usturoi tocat.
Lăsaţi vasul la foc mic 45 min, răciţi peştele şi scoateţi-l pe un platou.
Din cele 2 gălbenuşuri, 1 lingură cu muştar, sare şi ulei pus treptat faceţi o maioneză potrivit de tare.
Tăiaţi peştele felii, între felii aşezaţi castraveţi acri şi sferturi de ou fiert tare, acoperiţi cu maioneză şi decoraţi cu pătrunjel tocat fin.
Pofta buna!