Reteta saorma de pui
PrinteazaReteta saorma de pui din: faina, drojdie, zahar, ulei, sare, apa, ceapa, piept de pui, rosii, ardei, salata, usturoi, maioneza, sare, piper.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 425 g făină
- o linguriţă drojdie uscată
- o linguriţă zahăr
- 3 linguri ulei
- sare
- 200 ml apă călduţă
Pentru umplutură:
- 2 cepe
- 250 g piept de pui
- un ardei
- 2 roşii
- câteva foi de salată
- 2-3 linguri ulei
- 3 căţei usturoi
- 3 linguri maioneză
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru foi, 125 g făină, zahărul, sarea si drojdia se amestecă şi se toarnă apa călduţă. Se lasă 10 minute, apoi se adaugă uleiul si 300 g făină. Se obţine un aluat potrivit de tare.
Carnea de pui se pune la marinat în ulei, cu usturoi, sare, piper. Aluatul se rupe în mici bile care se întind pe masa de lucru presărată cu făină în foi subţiri. Se rumenesc în tigaie.
In ulei se călesc ceapa si ardeiul tocate mărunt, se adaugă roşiile cuburi si pieptul de pui tăiat fâşii. Peste foile de aluat se pun salata, umplutura de pui, maioneza şi se rulează.
Reteta saorma de pui
Pofta buna!