Sarbusca

Printeaza

Reteta sarbusca din: zer, morcovi, ceapa, cartofi, malai, usturoi, sare.

Ingrediente:Reteta sarbusca

  • 2 litri zer (se poate înlocui cu lapte acru)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 400 g cartofi
  • 3 linguri mălai sau păsat
  • 1 căţel de usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi zarzavaturile, tăiaţi-le în cubuleţe şi fierbeţi-le în 1 litru apă caldă cu puţină sare. Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi zerul şi lăsaţi să fiarbă din nou, apoi adăugaţi “în ploaie” mălaiul sau păsatul şi usturoiul pisat.

Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit 15 minute şi apoi luaţi vasul de pe foc.

Sârbuşca se poate prepara şi din cartofi noi şi atunci aceştia se lasă întregi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.