Sarbusca
PrinteazaReteta sarbusca din: zer, morcovi, ceapa, cartofi, malai, usturoi, sare.
- 2 litri zer (se poate înlocui cu lapte acru)
- 2 cepe
- 1 morcov
- 400 g cartofi
- 3 linguri mălai sau păsat
- 1 căţel de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi zarzavaturile, tăiaţi-le în cubuleţe şi fierbeţi-le în 1 litru apă caldă cu puţină sare. Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi zerul şi lăsaţi să fiarbă din nou, apoi adăugaţi “în ploaie” mălaiul sau păsatul şi usturoiul pisat.
Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit 15 minute şi apoi luaţi vasul de pe foc.
Sârbuşca se poate prepara şi din cartofi noi şi atunci aceştia se lasă întregi.
Pofta buna!