Reteta sarmale
PrinteazaReteta sarmale din: varza acra, carne de porc, ceafa de porc, orez, ulei, ceapa, sare, piper, ienibahar, suc de rosii, foi de dafin, cimbru, marar.
- 1,5 kg varza acra
- 500 carne de porc
- 200 g ceafă de porc afumată
- 100 g orez
- 2 linguri ulei
- 100 g ceapă
- piper măcinat
- sare
- piper boabe
- ienibahar
- 100 ml suc de rosii
- 2 foi de dafin
- 1 ramură mică de cimbru
- mărar
Mod de preparare:
Carnea şi ceafa de porc le toci impreună cu ceapa tocată şi călită două minute în puţin ulei.
Adaugi orezul spălat şi scurs, sare şi piper sau ienibahar.
Dacă este grasă carnea, pui 150 ml de apă. Amesteci bine, până când se incorporează in tocătură.
Desfaci foile de varză, le tai şi formezi sarmăluţele.
Frunzele rămase le tai pe lângă nervura din mijloc, le suprapui mai multe, le rulezi, apoi le tai subţiri ca fideaua şi aşezi jumătate din cantitate pe fundul oalei în care vei fierbe sarmalele.
Aşezi sarmalele în oală, punând printre ele bucăţi de costiţă de pore (opţional), foile de dafin şi 20 de boabe de piper, o ramură de cimbru şi mărar tocat.
Torni 100 ml suc de roşii şi apă clocotită cât să le acoperi, le pui un capac şi le laşi să fiarbă, la foc potrivit, până când dau în clocot.
Reduci focul şi le laşi să fiarbă până varza şi carnea sunt fierte.
Le serveşti cu smântână, ardei iute şi cu mămăliguţă.
Reteta sarmale
Pofta buna!