Reteta sarmalute in foi de vita
PrinteazaReteta sarmalute in foi de vita din: carne, foi de vita, franzela, orez, morcov, marar, sare, rosie, ulei.
- 150 g carne tocată
- 10-12 foi de viţă-de-vie
- 1 felie de franzelă
- 1 lingură cu orez
- 1 morcov mic
- mărar tocat
- sare
- 1 roşie
- 1 lingură cu ulei
Mod de preparare:
Amestecaţi carnea tocată cu morcovul trecut pe răzătoarea mică, cu orezul ales şi spălat în mai multe ape, franzela fărâmiţată, un praf de sare şi 1 lingură cu mărar tocat.
Omogenizaţi şi adăugaţi 1/2 roşie (fară pieliţă şi seminţe) tăiată cubuleţe.
Spălaţi frunzele de viţă, opăriţi-le cu apă clocotită, scoateţi-le când şi-au schimbat culoarea, umpleţi-le cu amestecul de carne (fiecare sarma are câteva cubuleţe de roşie), rulaţi-le şi puneţi-le la fiert în vas smălţuit, acoperite cu apă încălzită (nu folosiţi apă caldă de la chiuvetă).
Fierbeţi 1 oră la foc potrivit şi serviţi sărmăluţele calde, cu iaurt şi cu mămăliguţă.
Pofta buna!