Reteta savarine

Printeaza

Reteta savarine din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, ulei, lamaie, sare, rom, frisca, gelatina.

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 15 g drojdie uscată
  • 200 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri ulei
  • coaja rasă a unei lămâi
  • un praf sare

sirop:

  • 300 g zahăr
  • 450 ml apă
  • esenţă de rom

umplutură şi decor:

  • 300 mi frişcă lichidă
  • un pliculeţ gelatină roşie de decor

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, drojdia se amestecă cu făina, zahărul, sarea, coaja de lămâie, apoi cu ouăle şi laptele.

amestecă bine şi din aluat se pune câte o lingură în formele de savarină unse puţin cu ulei. Se lasă la crescut 30 de minute. Apoi se coc 20 de minute. Intre timp, se fierbe siropul şi se lasă la răcit.

După răcirea completă, fiecărei prăjituri i se taie un căpăcel, pe cât posibil fără a-l îndepărta de tot, şi se însiropează.

bate frişca rece şi se umplu. Se pregăteşte gelatina şi se ung căpăcelele.

Reteta savarine

Reteta_savarine

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Ciorbă de Urzici cu Afumătură

 rețetă tradițională românească, care îmbină savoarea verdețurilor de primăvară cu gustul intens și afumat al cărnii. Această ciorbă nu doar că este delicioasă, dar este și extrem de sănătoasă, urzicile fiind cunoscute pentru bogăția lor în vitamine și minerale. Timp de pregătire: 20 minute Timp de gătire: 40 minute […]

Conservă de zacuscă de fasole

 Toamna, anotimpul recoltelor bogate și al preparatelor care aduc confort, este momentul perfect pentru a pregăti zacuscă de fasole, o conservă tradițională românească ce adună laolaltă aromele intense de legume coapte și fumurii. Această zacuscă nu numai că îmbogățește masa de prânz sau cină pe timp de iarnă, dar reprezintă […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.