rețetă tradițională românească, care îmbină savoarea verdețurilor de primăvară cu gustul intens și afumat al cărnii. Această ciorbă nu doar că este delicioasă, dar este și extrem de sănătoasă, urzicile fiind cunoscute pentru bogăția lor în vitamine și minerale. Timp de pregătire: 20 minute Timp de gătire: 40 minute […]
Reteta savarine
PrinteazaReteta savarine din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, ulei, lamaie, sare, rom, frisca, gelatina.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 15 g drojdie uscată
- 200 ml lapte
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri ulei
- coaja rasă a unei lămâi
- un praf sare
sirop:
- 300 g zahăr
- 450 ml apă
- esenţă de rom
umplutură şi decor:
- 300 mi frişcă lichidă
- un pliculeţ gelatină roşie de decor
Mod de preparare:
Pentru aluat, drojdia se amestecă cu făina, zahărul, sarea, coaja de lămâie, apoi cu ouăle şi laptele.
amestecă bine şi din aluat se pune câte o lingură în formele de savarină unse puţin cu ulei. Se lasă la crescut 30 de minute. Apoi se coc 20 de minute. Intre timp, se fierbe siropul şi se lasă la răcit.
După răcirea completă, fiecărei prăjituri i se taie un căpăcel, pe cât posibil fără a-l îndepărta de tot, şi se însiropează.
bate frişca rece şi se umplu. Se pregăteşte gelatina şi se ung căpăcelele.
Reteta savarine
Pofta buna!
Toamna, anotimpul recoltelor bogate și al preparatelor care aduc confort, este momentul perfect pentru a pregăti zacuscă de fasole, o conservă tradițională românească ce adună laolaltă aromele intense de legume coapte și fumurii. Această zacuscă nu numai că îmbogățește masa de prânz sau cină pe timp de iarnă, dar reprezintă […]