Reteta scovergi
PrinteazaReteta scovergi din: faina, drojdie, ou, ulei, sare.
- 1 kg făină
- 1 cub drojdie
- 1 ou
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron. Intr-un ibric încălzeşti apă şi amesteci drojdia în aceasta după care adaugi 1 linguriţă de sare.
Laşi 10 minute să se dizolve bine şi torni totul în castronul cu făină, în mijlocul căreia ai făcut în mijloc, cu mâna, un cuibuşor. Adaugi oul şi frămânţi bine.
Când este gata, împărţi compoziţia în 6 părţi. Intr-un ceaun, încingi ulei şi prăjeşti rând pe rând scovergile, după ce le-ai întins în prealabil cu făcăleţul.
Le scoţi într-un castron sau o cratiţă şi le acoperi pentru a rămâne fragede.
Pofta buna!