Reteta simpla si gustoasa: Dovlecei cu smantana
PrinteazaDovlecei cu smantana din: dovlecei, unt, smantana, faina, sare.
- 6-8 dovlecei cruzi
- 1-2 linguri unt (sau ulei)
- 1 cană smântână
- 1/2 lingură făină
- sare
Mod de preparare:
Dovleceii se spală bine şi se curăţă de coajă. Se pun apoi întregi în apă fierbinte cu sare şi se dau în clocot de câteva ori. Când au început să se moaie, se scot din apă, se scurg şi se pun într-o cratiţă cu ulei (unt) să se prăjească puţin.
Se adaugă apoi smântână amestecată cu făina şi cratiţa se pune la cuptor, la foc mic. Nu se ţine mult, pentru a nu se sfărâma dovleceii.
Se servesc calzi.
Atenţie: Dacă dovleceii sunt mai mari, pot fi tăiaţi în jumătăţi, sferturi, rondele sau cubulefe. De asemenea, dacă dovleceii sunt maturi, se poate curăţa miezul cu sâmburii, iar pentru mâncare se păstrează numai pereţii cărnoşi.
Pofta buna!