Reteta simpla de sos alb

Printeaza

Reteta simpla de sos alb din: lapte, faina, unt, sare, cascaval, oua.

Ingrediente:Reteta simpla de sos alb

  • 1/2 l lapte
  • 2 linguri cu făină
  • 60 g unt
  • sare
  • 50 g de caşcaval ras
  • 2 gălbenuşuri crude

Mod de preparare:

Intr-un vas, pe marginea plitei, combinaţi untul cu făina. Când amestecul începe să se aurească, stingeţi-l cu lapte, amestecaţi continuu să nu se formeze cocoloaşe şi fierbeţi sosul alb 5-6 minute în clocote mici.

Adăugaţi, către sfârşit, caşcavalul ras şi 2 gălbenuşuri crude.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.